Toggle the Widgetbar

Waarom zijn churros nog niet zo populair in Groningen?

Dat vragen we ons ook af. Want als je eenmaal churros hebt gehad, weet je plots wat je al die tijd hebt gemist! We merken dat we veel aanvragen krijgen vanuit het zuiden, de bourgondische mens, en het midden van het land. Hier in het Noorden proberen we langzaam de verslaving te verspreiden.

Tju-rito?

We hebben al vele mensen voorbij zien komen aan ons verkoopluikje. De één laaiend enthousiast dat er eindelijk een churros truck aanwezig was, de ander denkt dat we grote, kromme friet verkopen. Of de mooiste reactie is nog wel:

“Wat heb ik eigenlijk besteld? En doe je daar chocola overheen? Neeeeee! Geen chocola, dat kan toch niet!” (hij vond het uiteindelijk toch wel erg lekker, die churros).

Maar we kunnen toch wel stellen dat het 50/50 is, als het neerkomt op het aantal mensen die überhaupt weten wat churros zijn. Hier komt nog wel eens wat spraakverwarring in voor, lees: Gyros, Guros, Tjurito’s. Maar hey, ze kennen ze wel!

Hate it, or love it

Nou, we sure love it! Maar niet iedereen is dol op de snack. Logisch, daar zijn we mensen voor. Je moet natuurlijk wel een beetje van zoetigheid houden, een beetje boel wel. Gelukkig hebben we in Nederland alle maanden de oliebollenkramen staan, zijn we gek op pannenkoeken en is het begrip ‘wentelteefje’ wel bekend. Met deze versnaperingen wordt de churro vaak vergeleken, als we de smaak moeten omschrijven voor de onbekende.

Voordelen

Een nieuw product vinden velen vaak interessant. Al is het geen nieuw product, want Spaanse herders ontdekten de lekkernij eeuwen geleden al. Hoog in de bergen, tussen hun kudde schapen, is de churro geboren. Anyway, nieuwsgierigheid siert de mens en daar proberen wij van te profiteren. Dit natuurlijk vanuit ons verantwoordelijkheidsgevoel en niet vanuit financieel oogpunt.

Gratis, dus nog lekkerder

‘Wat de boer niet kent, dat vreet ie niet’.

Dat is wel bewezen de afgelopen maanden. Op lokale events, in de boerendorpjes rondom Groningen, kent men het product minder. En proberen, nee daar zijn ze ook niet echt van. Alleen als het gratis is natuurlijk, dan smaakt het nog lekkerder ook. We laten dan ook graag samples proeven om mensen kennis te laten maken met de Spaanse snack.

 

Conclusie, we weten niet waarom. Jij wel? Comment please.

Share this article

About Churro Vida

Churros zoals je ze nog nooit heb geproefd! Churro Vida deelt graag deze lekkernijen en experimenteert met de mogelijkheden in Groningen & heel Nederland.

You May Also Like

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Churro Vida op jouw event of feestje? Ja dat wil ik! Klik hier.

+Toggle the Widgetbar